Priručnika za radne terapije namijenjenog djeci i odraslima koji se suočavaju s različitim poteškoćama u razvoju je rezultat zajedničkog rada partnera na projektu ER2=S2.

Partneri koji su sudjelovali u stvaranju ovog priručnika i implementirali sve radne terapije navedene su kako slijedi: Agencija za razvoj općine Tešanj TRA doo, Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju (UZPD) Nikšić, Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar te JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona Zenica.

Ovo izdanje obiluje inovativnim tehnikama, pristupima i savjetima za unapređenje kvalitete života te poticanje napretka kod osoba s specifičnim potrebama. Saradnja stručnjaka iz područja radne terapije i razvojne psihologije rezultirala je sveobuhvatnim pristupom koji pokriva širok spektar dobnih skupina i različite razine poteškoća u razvoju.

Jedna od ključnih karakteristika ovog Priručnika je prilagodljivost i pristupačnost. Digitalni format omogućuje korisnicima da pristupe materijalima putem različitih uređaja poput računara, tableta ili pametnih telefona, što čini sadržaj pristupačnim u svakom trenutku i prilagođenim individualnim potrebama.

Osim toga, priručnik sadrži vizualno bogat materijal, interaktivne vježbe te primjere studija slučaja kako bi pružio korisnicima praktičan i sveobuhvatan uvid u primjenu terapijskih tehnika.

“Guramo granice podrške i resursa za osobe s poteškoćama u razvoju ovim digitalnim izdanjem Priručnika za radne terapije. Naš cilj je osigurati da terapeutske tehnike budu pristupačne, korisne i prilagođene svakom korisniku, omogućujući im postizanje maksimalnog potencijala”,je zajednička poruka partnera na projektu.

Ovo izdanje postaje ključni resurs ne samo za terapeute, već i za roditelje, njegovatelje i sve one koji rade s osobama s poteškoćama u razvoju. Sveobuhvatnost, prilagodljivost i praktični pristup Priručnika za radne terapije digitalnog izdanja obećavaju unapređenje kvalitete života i pružanje podrške onima kojima je najpotrebnija.

Prirućnik možete pogledati ovdje:

Brosura-Prirucnik-za-radne-terapije-ER2S2_final_compressed

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608