U sklopu projekta Federalnog zavoda za zapošljavanje BiH, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj uspješno je provela obuku “Operater na računaru” pod vodstvom profesora Hadžiba Salkića. Obuka je bila odrađena u prostorijama TECHLAB-a.

Direktor TRA Agencije naglasio je važnost posjedovanja računarskih vještina u suvremenom poslovnom okruženju te je izrazio zahvalnost polaznicima na predanosti. Čestitao im je na uspješnom završetku obuke te im poželio uspjeh u budućim poslovnim izazovima.

Svečana dodjela certifikata, koju su vodili profesor Hadžib Salkić i direktor Edin Ibrahimović, označila je kraj obuke. Certifikati su uručeni polaznicima kao priznanje za njihov trud i postignuća.

Ova obuka predstavlja korak naprijed za polaznike u stjecanju konkurentske prednosti na tržištu rada. TRA Agencija i profesor Hadžib planiraju daljnje inicijative koje podržavaju razvoj informatičkih vještina mladih na području općine Tešanj. Hvala svima koji su sudjelovali u uspješnoj realizaciji obuke, a radujemo se budućim programima stručnog usavršavanja mladih.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608