U okviru projekta “Promocija tehničkih vještina, znanja i kompetencija kod mladih osoba na području općine Tešanj” koji je dio Strategije razvoja općine i implementira se već duži niz godina kroz različite aktivnosti, u prostorijama TECHLAB-a održana je višednevna radionica sa mladima u oblasti STEM obrazovanja. Po završetku radionice, polaznicima su dodjeljena uvjerenja o završenoj obuci u oblasti STEM obrazovanja

Profesor Zeničanin, poznat po svojoj stručnosti i angažmanu u području STEM-a, izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima polaznika. On je istaknuo kako su polaznici pokazali izuzetno razumijevanje gradiva te kako posjeduju značajan potencijal za buduće naučnike i inovatore.

Svečana dodjela uvjerenja bila je prilika za pohvale i čestitke polaznicima koji su uspješno završili obuku. Direktor TRA Agencije također je izrazio ponos zbog postignutih rezultata te je istaknuo važnost ulaganja u edukaciju mladih u području STEM-a.

Nakon dodjele uvjerenja, mališani su imali priliku u tehnološkom laboratoriju, uz asistenciju direktora TRA Edina Ibrahimovića izraditi vlastitu uspomenu koristeći fiber laser.

Direktor Agencije izrazio je zadovoljstvo što su mališani imali priliku raditi s modernom tehnologijom te je naglasio važnost ovakvih inicijativa za razvoj kompetencija djece u STEM području.

TRA Agencija očekuje nastavak saradnje s profesorom Zeničaninom, te da će se organizirati nove obuke i radionice kako bi se poticalo daljnje usvajanje znanja i vještina među mladima. Učitelji i organizatori također se raduju ponovnom druženju kroz ovakve obuke te su uvjereni u pozitivan doprinos STEM edukacije mladih na području općine Tešanj.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608