Održana trodnevna edukacija pod nazivom “Digitalna akademija” u sklopu projekta PRODIGI, koji je dio projekta ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME”, koji finansiraju Evropska unija i Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), za cilj ima stvoriti povoljno okruženje za mala i srednja poduzeća (MSP) kako bi uspješno provodila digitalizaciju i inovacijske transformacije. Učesnici su imali privilegiju da slušaju predavanja renomiranog stručnjaka iz oblasti mašinskog inženjeringa. Prvi dan edukacije bio je posvećen temi Upravljanja kvalitetom, pružajući učesnicima dubinski uvid u značaj kvaliteta u poslovanju. Razmatrane su ključne teme poput kontrole kvaliteta nasuprot osiguranja kvaliteta, koncept Kaizena kao modela kontinuiranog unaprjeđenja, kao i analiza troškova kvaliteta uz praktične primjere iz bh. industrije.

Drugi dan je bio rezervisan za temu Lean menadžmenta, gdje su učesnici imali priliku razumjeti osnove Lean upravljačke filozofije, identifikovati procesne gubitke, mapirati procese, te se upoznati s različitim alatima i metodama za eliminaciju gubitaka i optimizaciju stvaranja vrijednosti.

Završni dan edukacije bio je posvećen Upravljanju lancem snabdijevanja, istražujući integraciju i sinhronizaciju poslovnih aktivnosti, razvoj logistike i SCM-a, kao i strategije upravljanja zalihama. Kroz analizu koncepta bullwhip efekta u lancu snabdijevanja, učesnici su stekli dublji uvid u izazove i strategije za efikasno upravljanje nabavom.

Kroz interaktivne diskusije, praktične primjere i studije slučaja učesnici su angažovani i podstaknuti na aktivno učešće, čime se osiguralo da edukacija bude dinamična i inspirativna za sve prisutne. Stručnost i posvećenost doprinijeli su uspjehu ove edukativne inicijative, pružajući učesnicima dragocjeno znanje i alate potrebne za unapređenje njihovih poslovnih praksi i konkurentnosti na tržištu.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608