Info prezentacija o projektu Pro-Budućnost

Danas je, u sali OV-a Tešanj, radni tim za koordinaciju projekta PRO-Budućnost organizovao info prezentaciju o  aktivnostima i implementaciji na području općina Tešanj i Teslić. Cilj prezentacije je predstavljanje aktuelnih javnih poziva, kriterija dodjele sredstava, te procedurama aplikacije u okviru PRO-Buducnost projekta.

Na prezentaciji je bilo oko 20 zainteresovanih pojedinaca,  predstavnika nevladinih organizacija, neformalnih grupa mladih i građana iz Tešnja i Teslića.

 Projekat PRO-Budućnost finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

Aktivnosti projekta će se provoditi u 30 gradova/općina u Bosni i Hercegovini koje žele raditi na izgradnji pozitivnih stavova svojih građana, a što će obuhvatati dodjelu bespovratnih novčanih sredstava, javna govorenja, okrugle stolove i kulturne događaje.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608