U Centru za specijalističke edukacije Format u terminu od 09.-12.03.2016. godine održan je četvrti po redu Modul D, u okviru Naprednih studija: „Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta”. Tema ovog modula je “Upravljanje materijalima i logistika”, a glavni predavač je poznati njemački specijalist Thomas Stautmeister.

U Centru za specijalističke edukacije Format u terminu od 09.-12.03.2016. godine održan je četvrti po redu Modul D, u okviru Naprednih studija: „Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta". Tema ovog modula je "Upravljanje materijalima i logistika", a glavni predavač je poznati njemački specijalist Thomas Stautmeister.

 

Polaznici obuke su predstavnici top i srednjeg menadžmenta regionalnih renomiranih kompanija poput Ećo Company, Standard Prnjavor, Standard Furniture Srbija, Interfob Consulting, Artisan, Rizba, Drvomehanika, TRA Razvojna Agencija Tešanj, Inporta i druge, kao i treneri koji žele da unaprijede svoja znanja i ažuriraju nastavne materijale prema evropskim standardima.

 

Obuka je sastavni dio Programa „Prilika Plus“, podržanog od strane Švicarske konfederacije preko Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini. Program implementira Centar za razvoj i saradnju Univerziteta primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska u saradnji sa trening centrom „Format“, BiH.

 

Projekat traje ukupno tri godine i podrazumijeva tri ciklusa nastave. Unutar svakog ciklusa, četiri modula se odvijaju u Bosni i Hercegovini, a peti modul u Švicarskoj.

 

Cilj je da se svake godine osposobi min. 5 polaznika za buduće predavače, koji u konačnici nakon završetka projekta, treba da preuzmu vođenje nastave po švicarskom modelu. Tokom prvog ciklusa obuke su promovirana četiri domaća predavača: Dr. Ismar Alagić, Miodrag Perović, Dragana Repić i Zoran Vuković, koji će ubuduće realizovati obuku na engleskom jeziku zajedno sa predavačima Univerziteta u Bernu iz Švicarske. Ovo je velika podrška firmama iz COBEAR projektaa koje djeluju u drvoprerađivačkom sektoru.

 

Sljedeći Modul pod nazivom „Istraživanje i razvoj, nove tehnološke mogućnosti“ se održava u Švicarskoj od 22.05. do 05.06.2016 godine. Na kraju programa se dobiva Certifikat Naprednih studija za razvoj liderstva i stručnih vještina u drvnoj industriji, kojeg izdaje Univerzitet primjenjenih nauka u Bernu, Švicarska.

 

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608