U okviru projekta „Podizanje nasada malina na području općine Tešanj” koji provodi TRA Agencija za razvoj općine Tešanj, a na temelju provedenog Javnog poziva za odabir korisnika projekta u 2016. godini potpisani su ugovori sa tri nova korisnika: Nurija Kadušić, Aldin Dedić i Adem Halilović. TRA Agencija je navedena tri korisnika obezbijedila podizanje nasada velićine po 1 dunum maline Meeker uz stručnu asistenciju agronoma i obezbjeđenje sviih potrebnih stavki do prve berbe. Prof.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj je izjavio:”ovim činom potpisivanja ugovora sa novim korisnicima u 2016. godini učinili smo novi korak u jačanju održivosti projekta Podizanje nasada malina na području općine Tešanj. Osim toga, ranijim korisnicima projekta gdje je to bilo potrebno smo pružili podršku u smislu jesenje prehrane nasada, kako bi obezbijedili povećanje prinosa tokom 2017. godine.

U okviru projekta „Podizanje nasada malina na području općine Tešanj" koji provodi TRA Agencija za razvoj općine Tešanj, a na temelju provedenog Javnog poziva za odabir korisnika projekta u 2016. godini potpisani su ugovori sa tri nova korisnika: Nurija Kadušić, Aldin Dedić i Adem Halilović. TRA Agencija je navedena tri korisnika obezbijedila podizanje nasada velićine po 1 dunum maline Meeker uz stručnu asistenciju agronoma i obezbjeđenje sviih potrebnih stavki do prve berbe. Prof.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj je izjavio:"ovim činom potpisivanja ugovora sa novim korisnicima u 2016. godini učinili smo novi korak u jačanju održivosti projekta Podizanje nasada malina na području općine Tešanj. Osim toga, ranijim korisnicima projekta gdje je to bilo potrebno smo pružili podršku u smislu jesenje prehrane nasada, kako bi obezbijedili povećanje prinosa tokom 2017. godine.

Meho Muslija, korisnik podrške za jesenju prehranu nasada je izjavio:" želim da se zahvalim direktoru TRA Agencije na pruženoj podršci i stalnom razumijevanju za potrebe proizvođača maline i korisnika projekta. Ova podrška će nam biti od velike pomoći, a sve aktivnosti provodimo u dogovoru sa agronomom Suljakovićem iz TRA Agencije". Adem Halilović,  jedan od novih korisnika je izjavio:" u ranijem periodu pokušavao sam da otpočnem sa projeizvodnjom maline, međutim projekat koji vodi TRA Agencija je veoma dobar upravo iz razloga jer od nas proizvođača ne traži početna finansijska sredstva i pruža podršku stručne osobe koja nas redovno savjetuje po pitanjima „dobrih praksi" u proizvodnji maline".

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608