Predstavnici Agencije za razvoj općine Tešanj TRA doo organizovali su četvrti sastanak u okviru projekta “ER2=S2” koji je održan online 07.06.2021. godine.

Događaj je imao za cilj praćenje toka realizacije projekta i izvještavanje o aktivnostima svakog od partnera. Bilo je riječi i o planu aktivnosti za sledeći kvartal, kao i o promociji projekta na društvenim mrežama. Dogovoren je i sljedeći sastanak i to uživo u Crnoj Gori, krajem juna.

Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Crne Gore, Tešanjske razvojne agencije (TRA) i JU Centar za djecu sa posebnim potrebama ZDK iz Bosne i Hercegovine i osnovne škole “Josip Matoš” iz Hrvatske.

Projekat pod nazivom Jednakost, poštovanje, prava = Društveno zadovoljstvo (eng. Equality, Respect, Rights = Social Satisfaction, skr. ER2=S2) odobren je na prioritetnoj osi Poboljšanje kvalitete javnih usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi u okviru Drugog poziva za dostavu prijedloga za Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608