Direktor TRA Agencije, gospodin Edin Ibrahimović, nedavno je uzeo učešće u ulozi paneliste na Regionalnoj konferenciji o podršci održivosti MSP. Ova konferencija je održana u Skoplju, Republici Sjeverna Makedonija, od 20. do 21. novembra 2023. godine.

Direktor Ibrahimović se pridružio renomiranim stručnjacima iz oblasti održivosti, energetske efikasnosti i zelenog rasta kako bi raspravljali o budućem smjeru podrške alatima i mehanizmima za rast poduzetništva i malih i srednjih preduzeća. Panel je imao za cilj identificirati načine ubrzanja usvajanja novih modela rasta, naglašavajući važnost pripreme preduzeća za izazove kao što su dugotrajne energetske krize, efikasno upravljanje otpadom te implementacija praksi cirkularne ekonomije.

Među panelistima su bili i gospodin Filip Nelkovski, regionalni savjetnik u okviru projekta “EU za ekonomski east”, gospodin Jasmin Gabela, stariji konsultant u Enova Consultants and Engineering, te gospođa Angjela Ristovska, izvršna direktorica kompanije Royal Care iz Kumanova. Direktor Ibrahimović je diskutovao o nivou razumijevanja da zelene prakse trebaju postati stil poslovanja, istaknuvši izazove i potrebe za podizanjem svijesti među kompanijama.

Osim toga, diskutovalo se o potrebi za budućim programima podrške zelenom rastu malih i srednjih preduzeća, istaknuvši značaj podizanja svijesti o održivosti među kompanijama.

Ovaj angažman Direktora TRA Agencije na konferenciji predstavlja važan korak u promicanju svijesti o održivosti i zelenom rastu među preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608