Dolazak Ingrid Vanderveldt, osobe poznate po aktivnom promicanju poduzetništva i podrške razvoju poslovanja, obilježio je nedavni posjet Agenciji za razvoj općine Tešanj. Ovaj susret je poslužio kao prilika za razgovor o mogućnostima saradnje u cilju unapređenja lokalne zajednice.

Ingrid Vanderveldt je globalna poslovna liderica, investitorica i poduzetnica. Poznata je po svom zalaganju za osnaživanje žena u poslovnom svijetu kroz inicijativu “Empowering a Billion Women”. Također je bila istaknuta u podržavanju razvoja malih preduzeća i inovacija.

Tokom posjete TRA Agenciji, Ingrid Vanderveldt se susrela s direktorom Agencije, gospodinom Edinom Ibrahimovićem, te je posjetila i nedavno otvoreni TECH LAB coworking centar. TECH LAB obuhvata tehnički centar, prostorije za profesionalni razvoj i radni prostor, čime se pruža podrška lokalnim poduzetnicima i inovatorima.

U sklopu susreta, razgovaralo se o nizu tema, uključujući:

Kako potaknuti članove zajednice da razmišljaju globalno?

Kako Tešanj može postati centar za tehnološki razvoj?

Kako razviti mrežu mentora i stručnjaka iz industrije?

Gđa. Ingrid je posebno istaknula zalaganje TRA Agencije u promjeni mentaliteta i usmjeravanju ka promjenama u budućnosti. Kroz pružanje zajedničkog radnog prostora i podrške digitalizaciji, Agencija je omogućila lokalnoj zajednici pristup računarima te organizira redovne edukativne programe s ciljem unapređenja industrija drva, metala te digitalizacije.

Ovaj susret predstavlja važan korak u promicanju saradnje i podrške lokalnom poduzetništvu, ističući značaj razmjene znanja i iskustava za daljnji napredak.

Od osnivanja, 2009. godine, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj radi na izgradnji imidža konkurentne lokalne zajednice

74260 Tešanj
+387 32 650 608